Inbouw manchet van 450x270 mm, met opstaande rand 270x180 mm

Inbouw manchet van 450x270 mm, met opstaande rand 270x180 mm

Inbouw manchet van 450x270 mm, met opstaande rand 270x180 mm

  • Merk:ns Dakgemak
  • Model:Universele dakdoorvoerset
  • Leverbaar:Ja
  • € 25,24

Productinformatie
   

De Nedsale universele inbouw manchet is opgebouwd uit een kunststof frame, voorzien van een EPDM slabbe aan de achterzijde.


Het toenemende belang van luchtdicht bouwen vraagt ook om nieuwe producten om dit mogelijk te maken. Tegelijkertijd moeten ook de bouwkosten zoveel mogelijk worden beperkt. Niet alleen de productprijs, maar ook de montage speelt een grote rol.

 

Waterdichte aansluiting
De opstaande rand zorgt ervoor dat eventueel lekwater niet bij de pijp kan komen en wordt afgevoerd. Afhankelijk van de afmeting en vorm van de door te voeren pijp kan in het EPDM een sparing worden geknipt. Door deze sparing rondom ca. 20 mm kleiner te maken dan de pijp (of slang) wordt een luchtdichte aansluiting verkregen.

  

Eenvoudige montage
Nadat een sparing in de dakfolie en EPDM is gemaakt kan de doorvoerpan/pijp door de EPDM worden gestoken en in de juiste positie en stand worden geplaatst. De randen van de manchet zijn dan nog goed bereikbaar en worden met behulp van onze speciale dakfolie tape afgeplakt Voordat de manchet aan de binnenzijde wordt geplaatst dient de eventuele sparings ruimte rondom de pijp zorgvuldig te worden opgevuld met isolatie materiaal. Hierna wordt de manchet tegen de binnenbeplating geschroefd. Het kunststof gedeelte is overschilderbaar, dus kan eventueel aan de binnenafwerking worden aangepast.


Technische gegevens

    

materiaal
afmeting buitenzijde
afmeting opening 
(HIPS) polystyreen EPDM slabbe
450x270 mm
265x180 mm 
Real Time Web Analytics